Változó szerencsével görbültek a botok

HEVES MEGYE Kora reggel a két régi horgász cimbora egymástól tisztes távolságra ült le a tó partján. Kis idő múlva egyikük kifogott egy apró aranyszínű halat, mire társa évődve odaszólt neki, hogy kívánj valamit. Az rögtön replikázott: már megtörtént, azt kértem tőle, hogy ne fogj semmit… Az „aranyhal” túlteljesítette a kérést, mert aznap egyiküknek sem akadt semmi a horgára.

A távolabb, illetve a szemközti oldalon sorsolás után tanyát verők többé-kevésbé szerencsésebbek voltak. Összesen 39 férfi, hat nő és egy ifjú horgász nevezett be arra a versenyre, amelyet a Heves Megyei Polgárőr Szövetség sorrendben a hatodik alkalommal rendezett érdeklődő tagjainak a Pétervására és Kisfüzes között fekvő Vezekényi víztározónál. A területet és a tavat pályázatok révén gondosan karbantartó és fejlesztő Pétervásárai Sporthorgász Egyesület megfelelő körülményeket teremtett a kiírás szerint etetéssel, két bottal, s botonként két horoggal szerencsét próbáló hobbikedvelő polgárőröknek. Egyébként a tónál korábban egy 7,5 kilogrammos ponty volt a legnagyobb fogás.

A résztvevők ezúttal is abban reménykedtek, hogy hasonló méretű halat kapnak majd horogra. A pontyból, amurból és keszegfélékből álló halállományból bármilyet is fogtak, a rendszeres mérlegelést követően valamennyi példányt visszaeresztették a tóba. Egy-egy fénykép azért készült a nagyobb fogásokról, így a tarnaleleszi Suha János által kiemelt csaknem négy kilós pontyról. A pálosvörösmarti Misi János is fogott egy szép példányt a tarnalelesziVincze János pedig egy 4,43 kilós ponttyal dicsekedhetett. A legjobban azonban a Sály Teofil botja görbült: elsőre egy 1,78, másodjára pedig egy öt kiló kétdekás ponty volt a zsákmánya. Ezzel a pétervásárai horgász lett a „legnagyobb hal” kategória győztese, mögötte a karácsondi Szalai Zoltánné és a verpeléti ifjúsági versenyző, Csomós Balázs végzett. A délután 2 óráig tartó verseny során összesen 66,94 kiló kopoltyús akadt horogra, ebből a legtöbb halat Szekrényes Dominika (Pálosvörösmart) és a Brezvai Krisztián (Szajla) fogta.

Az egyes kategóriák díjait és az azokkal járó horgászkellékeket Völgyi Ferenc, a HMPSZ megyei elnöke nyújtotta át a győzteseknek.

Sz. I.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.