Polgárőrség elismerése

A polgárőrségről, a polgárőrök munkájáról beszélt a napokban az Országgyűlés ülésén napirend előtti felszólalásában Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

ARRA KÉRTE A KORMÁNYT, TEKINTSE STRATÉGIAI PARTNERÉNEK AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉGET!

Elmondta, a polgárőrök önkéntesen, szabadidejük terhére őrzik, vigyázzák a falvakban és a városokban, vagy éppen a déli hatát közelében élő családok biztonságát, amiért köszönet illeti őket. Ma 2074 polgárőr egyesület működik az országban, 61 ezer taggal, akik szabadidejük egy részét áldozza fel a közösség érdekében.

A polgárőrök részt vesznek az illegális migrációval kapcsolatos határvédelemben, együttműködve a rendőrséggel és a honvédséggel. Nyilván ez kiemelten fontos a kormány számára.

Hogy ez így maradjon, arra kérem a kormányt, tekintsék stratégiai partnerként az Országos Polgárőr Szövetséget, kössenek stratégiai együttműködési megállapodást, hiszen a célok közösek, az ország polgárainak védelme tekintetében.

Polgárőrök Heves Megyében

A mellékelt cikk összefoglalójában Völgyi Ferenc a HMPSZ elnöke így szólt:

Heves megye 98 településén 100 polgárőr egyesület működik 2930 taggal. Az elmúlt évben összesen több, mint 250 ezer órányi szolgálatot teljesítettek, közel 40%-át rendőrökkel közösen. Természetesen ezt mindenki társadalmi munkában, anyagi ellenszolgáltatás nélkül teszi. Az államtól komoly segítséget kapnak a munkához. Egyesületenkénti átlagos évi 280 ezer forintos támogatás mellett legutóbb például 48 gépkocsit kaptak, a megyék közül a legtöbb autó Hevesbe került

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.