ÉLMÉNYEK LÓHÁTON A HATVANI VADASPARKBAN

POLGÁRŐRÖK TANÍTJÁK A GYEREKEKET MEGÜLNI A LOVAT

A Petőfibányai Lóbarát, Természetvédő és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület tagjai, a szomszédos település Zagyvaszántó Polgárőrségének Lovas szakosztályának is tagjai egyben 12 fővel. 

A köz érdekében, a közbiztonság megszilárdításáért már sokat tettek a térségben az aktív lovasok. Se szeri, se száma azoknak a rendezvényeknek, amelyeknek biztosításában részt vállalnak. Hű, négylábú társaikkal, közreműködnek a körzetben abban, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg a lovakkal és a lovaglás élményével. Ennek keretében a Hatvani Vadasparkban kialakított ideiglenes lovas pályán, az elkövetkezendő időszakban gyakran lesznek majd jelen, hogy a helyi fiataloknak lehetőséget biztosítsanak a lovaglás élményéhez – derül ki a Civilhetes, illetve a Hatvani Hírlap cikkéből.

 

 

 

A sár és a borongós idő sem szegte kedvét azoknak a gyermekeknek, akik lovagolni szerettek volna a hétvégén. Egyik vasárnap ugyanis a Petőfibányai Lovas Egyesület csapata érkezett a Hatvani Vadasparkba, akik ingyenes lovagoltatást szerveztek az érdeklődőknek. Az egyesület kisebb és nagyobb termetű állatokkal is érkezett, hogy a legbátrabbak és a félénkebbek is kipróbálhassák, milyen érzés lóháton ülni.

– Már az állatokkal való első találkozás után pozitív visszajelzéseket kapunk a szülőktől és fiataloktól egyaránt. A legkisebbeknek mindig hatalmas élmény, amikor feltesszük őket a ló hátára. Sosem volt még olyan, hogy valaki szomorúan távozott tőlünk – mondta el Princz Judit, a Petőfibányai Lovas Egyesület vezetője.

Ehhez a különleges tapasztalatszerzéshez segítséget is nyújtanak a lovasok. A téli időszakban több alkalommal is ellátogatnak a létesítménybe, decemberben pedig különleges lovas mikulással is várják a gyermekeket. A vadaspark és a lovas egyesület közös munkája a tavasz beköszöntével rendszeressé válik, több turnusban tartanak majd lovas oktatást az érdeklődőknek.

– Csak ajánlani tudom ezt a sportot. Én már nyolcéves korom óta szenvedélyesen szeretem a lovakat. A legjobb az, hogy mindenki olyan ütemben tanulhatja meg ezt az elfoglaltságot, ahogy kedve tartja – vélekedett Petrovics Bence.

A lovas élmények november 26-án tovább folytatódnak a Hatvani Vadasparkban. A programról részletesen a www.hatvaniturizmus.hu oldalon érdemes tájékozódni.

SZ.I.

Fotó: H. Szabó Sándor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.